CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

WO1 Nu coördineert herdenking in Nederland

01/08/2014

Vanawo1 nu 2f 1 oktober 2014 brengt de website eerstewereldoorlog.nu het overzicht van alle activiteiten in Nederland in het kader van de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. Hiermee neemt de organisatie een coördinerende rol op, met als doel lokale herdenkingsinitiatieven voor een breed publiek te ontsluiten. Dit is in lijn met het advies dat CVN in september 2013 uitbracht over de herdenking.

Hoewel Nederland gedurende de Eerste Wereldoorlog neutraal bleef, heeft deze oorlog veel invloed gehad op talloze facetten van het Nederlandse leven. Eerste Wereldoorlog Nu zal bijdragen aan het verspreiden van kennis over de jaren
1914-1918 door – onder andere – het publiceren van een uitgebreide agenda en het beschikbaar stellen van betrouwbare basisinformatie. Bovendien zal Eerste Wereldoorlog Nu als centraal punt een actieve rol vervullen in het verbinden van organisaties en initiatieven die zich bewegen op het gebied van het herdenken en herinneren van de Eerste Wereldoorlog.

Een activiteit aanmelden

Organiseert u een herdenkingsactiviteit? U kunt vanaf dit moment informatie over uw activiteit(en) insturen naar info@eerstewereldoorlog.nu om vermelding op de website te krijgen.

Meer informatie

Het coördinatiepunt Eerste Wereldoorlog Nu is een gezamenlijk project van Huis Doorn, NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en het Nederlands Openluchtmuseum en tot stand gekomen met subsidie van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Voor vragen is Eerste Wereldoorlog Nu bereikbaar op 06-24542668 (Kim Oskam).

 

 

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht