CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Winnaars Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 bekend

11/12/2014

Op 11 december werden onder de deelnemers van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014, de winnaars bekend gemaakt. Een proficiat gaat uit naar Sarah Késenne, voor de hoofdprijs in het onderdeel ‘Essay’ en naar Laurens Otto die de hoofdprijs in de categorie ‘Recensie’ won. Beiden ontvangen een geldbedrag, een jaar lang persoonlijke begeleiding van een expert en een lidmaatschap van AICA Nederland.

Laure van den Hout en Richtje Reinsma mogen een tekst schrijven voor de Prix de Rome 2015, en er gaat een schrijfopdracht uit naar Sam De Wilde voor Metropolis Magazine. Tevens krijgt Fabiënne Rachmadiëv een schrijversresidentie in Parijs aangeboden door het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Alle winnaars  krijgen bovendien een lidmaatschap bij de clubs van de Witte de With Center for Contemporary Art en de Appel Arts centre.

Met de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 zetten deelnemende instellingen zich in voor stimulering en vernieuwing van de discussie over en de productie van kunstkritiek en -journalistiek in het Vlaams-Nederlands taalgebied.

Zie bron en volledig bericht: de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht