CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Winnaars Museumprijs 2011

01/06/2011

Op 31 mei werd in CINEMATEK in Brussel de MuseumPrijs 2011 uitgereikt. In Vlaanderen ging M Leuven met de hoofdprijs aan de haal, voor Wallonie en Brussel vielen respectievelijk het Musée de l’orfévrerie – Château de Seneffe en het Museum voor Schone Kunsten van Elsene in de prijzen.

Naast de prijs die uitgereikt wordt door de professionele jury is er ook nog de PublieksPrijs, dit jaar uitgereikt aan M Leuven (Vlaanderen), het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis (Brussel) en MAC’s – Museum voor Hedendaagse Kunsten (Wallonië).

De Prijs van de KinderJury, in samenwerking met Vlieg, die een erkenning inhoudt voor het meest kindvriendelijke museum in elk van de drie regio’s gaat naar het Museum voor Schone Kunsten Gent (Vlaanderen), het Brussels Museum van de Molen en de Voeding en het Maison des Géants (Wallonië).

De MuseumPrijs, een initiatief van het tijdschrift Openbaar Kunstbezit Vlaanderen en het advocatenkantoor Linklaters. beloont een Vlaams, Brussels en Waals museum met elk 10.000 euro. Publieksvernieuwing en publieksbetrokkenheid zijn de belangrijkste selectiecriteria. Voor elk van de drie regio’s zijn vijf musea genomineerd.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht