CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Week van het Luisterboek 2011

16/06/2011

Van 15 tot 26 juni 2011 vindt in Nederland de jaarlijkse Week van het Luisterboek plaats. In deze week staat het luisterboek centraal, dat door steeds meer mensen ontdekt wordt als ideale manier om te ontspannen en toch te lezen.

Luisterboeken kunnen tijdens een lange autorit, het joggen of strijken goed van pas komen. Ook zijn luisterboeken bijzonder geschikt voor kinderen met leesproblemen en mensen met een visuele handicap. Niet alleen bestaan er voorgelezen romans of kinderversjes en -sprookjes, er zijn tegenwoordig ook moderne hoorspelen, hoorcolleges en uittreksels van managementboeken op luistercd of als download te koop.

De Week van het Luisterboek vond voor het eerst in 2005 plaats, op initiatief van een aantal uitgeverijen, in samenwerking met een aantal boekhandelsgroepen en ondersteund door enkele externe partijen en media.

In 2011 wordt de Week van het Luisterboek georganiseerd door de Werkgroep Luisterboeken, bestaande uit Uitgeverij De Bezige Bij, Home-Academy Publishers, Luisterrijk, Uitgeverij LuisterWijs, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, NBD|Biblion en Uitgeverij Rubinstein.

Klik hier voor meer info.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht