CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Wanderlust

12/06/2014

Ontwikkeling van literair talent in internationale context

Het Nederlands Letterenfonds presenteert een nieuw programma voor talentontwikkeling in internationale context: Wanderlust. De minister van OCW, Jet Bussemaker, heeft het Letterenfonds hiervoor extra middelen ter beschikking gesteld. Het programma biedt talentvolle schrijvers en bemiddelaars een kans zich verder te ontwikkelen door samen te werken met buitenlandse kunstenaars of een verblijf in een internationale omgeving. Jaarlijks is een bedrag van € 100.000 euro beschikbaar. Wanderlust loopt van 2014 tot en met 2016.

Het programma bestaat uit drie verschillende onderdelen: een residentiepositie voor jonge schrijftalenten aan de Van Eyckacademie in Maastricht, de koppeling van Nederlands talent aan een internationale (ervaren) auteur, en internationale uitwisselingsmogelijkheden voor bemiddelaars in de literatuur.


 

Meer informatie:

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij het Nederlands Letterenfonds, bij de coördinator van het Wanderlust-programma, Pieter Jan van der Veen, e-mail: pj.vander.veen@letterenfonds.nl, tel: 020 520 73 38 of bij communicatiemedewerker Hanneke Marttin, e-mail: h.marttin@letterenfonds.nl, tel: 020 520 73 00.

www.letterenfonds.nl

Over het Nederlands Letterenfonds:

Het Nederlands Letterenfonds stimuleert, door middel van beurzen en subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers en festivals, de kwaliteit en diversiteit in de literatuur en draagt bij aan de verspreiding en promotie van de Nederlands- en Friestalige literatuur in binnen- en buitenland.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht