CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Vrijwilligerswerk onder druk

03/12/2014

Besparingen, de import van het Nederlandse participatiemodel, meer werk dan er handen zijn, activering en stages… Deze tendenzen stuwen het belang van vrijwilligerswerk de hoogte in. Maar is het wel zo eenvoudig? Op woensdag 3 december aanstaande, vlak voor de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk, presenteert het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw een nieuwe publicatie, die dit alles kritisch onder de loep neemt: Vrijwilligers(werk) onder druk.

Wat betekenen deze trends in het vrijwilligerswerk voor organisaties die met vrijwilligers werken? In de publicatie werpen een zevental auteurs hun kritische blik op deze evolutie, elk vanuit een andere invalshoek. Eva Hambach, directeur Vlaams Steunpunt

„Vrijwilligerswerk is mooi, het draagt bij tot een warmere samenleving. Maar het lost niet alle problemen op. Integendeel, als vrijwilligerswerk een doekje voor het bloeden wordt en zelf onder druk komt te staan, dan blijven heel wat organisaties die met vrijwilligers werken straks misschien wel in de kou te staan. Met deze publicatie proberen we vanuit verschillende invalshoeken te kijken naar die problematiek en het debat aan te wakkeren.”

Bron en alle informatie: Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht