CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Voorproefje van modeproject ´High Fashion Low Countries´

26/04/2012

Vandaag is een tipje van de sluier gelicht van het project ´High Fashion Low Countries´, een initiatief van de Nederlandse Ambassade in België om een aantal jonge Nederlandse en Belgische modeontwerpers speciaal voor dit projec t duurzame en one of a kind ontwerpen te laten maken. Op de website Glamcult zijn vanaf nu de eerste beelden te zien van de ontwerpen die gemaakt zijn door de betrokken jonge ontwerpers Lena Lumelsky, Pauline Van Dongen, Katrien Van Hecke, Jantine Van Peski, Celine De Schepper en Natalie De Koning. Ook is het project te volgen opwww.highfashionlowcountries.com.

Vanaf dit moment zal het modeplatform Glamcult verslag doen van ´High Fashion Low Countries´ door interviews, beeldmateriaal en nieuwsberichtjes te publiceren op onder meer de website www.glamcult.com. Zo wordt toegewerkt naar de maand juli, wanneer de ontwerpen te zien zullen zijn voor het grote publiek in tentoonstellingsruimtes in Amsterdam, Antwerpen en Brussel. Daarnaast wordt binnenkort een wedstrijd georganiseerd waarbij modestudenten hun ontwerp kunnen insturen om kans te maken op deelname aan het vervolg van het project ´High Fashion Low Countries´.

Met dit project wil de Nederlandse Ambassade in België ´de nadruk leggen op het belang van samenwerking en duurzaamheid binnen de Lage Landen´. Houdtwww.highfashionlowcountries.com en www.glamcult.com in de gaten om op de hoogte te blijven van het project.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht