CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Voor in uw agenda: debatmiddag over Vlaams-Nederlandse samenwerking in onderwijs en media op 2 december te Amsterdam

24/11/2011

Op 2 december a.s. organiseert CVN in samenwerking met De Taalunie, Ons Erfdeel, deBuren en De Brakke Grond een debatmiddag over Vlaams-Nederlandse samenwerking in het onderwijs en de media. Het debat vindt plaats in De Brakke Grond.

Wat hebben Nederland en Vlaanderen te winnen bij een betere samenwerking op het vlak van media en hoger onderwijs?

Vanuit het oogpunt van Vlaams Nederlandse samenwerking en telkens ook bekeken vanuit de spanning tussen de private sector en de overheid zullen twee debatten zich specifiek richten op onderwijs en media. Er zal telkens na de keynotespeakers een debat volgen.

1. Debat onderwijs
MARKTWERKING STIMULEERT EXCELLENTIE.
HOGER COLLEGEGELD ZORGT VOOR BETER ONDERWIJS.
De onderwijsmarkt is erg verschillend in Nederland en Vlaanderen. Hoe zit het met de kwaliteit van het hoger onderwijs? Keynotespeakers zijn Geert Buelens, hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht en Arjen van Witteloostuijn, hoogleraar Economie en Management aan de Universiteit van Antwerpen en leerstoelhouder Institutionele Economie aan de Universiteit Utrecht.

2. Debat media
FUSEREN OM TE OVERLEVEN.
EÉN PUBLIEKE ZENDER VOOR CULTUUR EN INFORMATIE.
In tijden van krappe budgetten moet er creatief worden omgesprongen met de beschikbare middelen. De openbare omroepen in Nederland en Vlaanderen hebben allebei cultuur en informatie hoog in hun vaandel staan. Waarom niet praten over een gezamenlijke zender? Of zitten we op cultureel gebied toch te veel op andere golflengtes? Keynotespeakers zijn Joop Daalmeijer, gewezen directeur NTR en NPS en Hans-Maarten van den Brink, directeur Mediafonds Nederland.

De debatmiddag is vrij toegankelijk. Complete informatie over inschrijven en het volledige programma vindt u hier.

We hopen u van harte te mogen verwelkomen op 2 december!

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht