CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Vlaming Luc Soete wordt rector magnificus van Universiteit Maastricht

05/10/2011

De Vlaming Luc Soete (Brussel, 1950) mag zich vanaf september 2012 rector magnificus noemen van de Universiteit Maastricht. Hij geniet daar nu al een aanstelling is hoogleraar Internationale Economische Betrekkingen. Hij volgt straks prof. Dr. Gerard Mols op, die bij zijn aftreden de tot nu toe langs zittende rector van de universiteit zal zijn. Met de aanstelling van een buitenlandse hoogleraar als rector onderstreept de Universiteit Maastricht zijn internationale profiel. Onder meer de hantering van het Engels als voertaal op de universiteit zorgt voor een aantrekkingskracht op veel buitenlandse studenten.

President van de Universiteit Maastricht prof. Dr. Martin Paul is zeer tevreden met de aanstaande aanstelling van Soete en schrijft in zijn verklaring op de website van de universiteit: “Soete past perfect in het profiel van rector van onze universiteit. Hij is een gevierd econoom met een uitstekende academische reputatie, zowel in Nederland als in de rest van de wereld. Als expert en adviseur is hij betrokken bij vele nationale en Europese overheden en onderzoeksinstellingen. Onze universiteit zal zeker profiteren van al deze kwaliteiten.”

Naast zijn positie in Nederland is Soete nog altijd zeer aanwezig in zijn thuisland Vlaanderen. In 2007 maakte hij in opdracht van de toenmalige Vlaamse Minister voor Economie een analyse van het Vlaamse innovatielandschap. De huidige Minister voor Innovatie Ingrid Lieten heeft Soete gevraagd dit onderzoek voort te zetten.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht