CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Vlaamse werkbeurzen toegekend aan 116 auteurs

Literatuur
15/05/2014

Vlaams Fonds voor de Letteren

Het Vlaams Fonds voor de Letteren heeft de toekenningen voor 2014 bekendgemaakt. Het fonds verstrekt ruim 1,35 miljoen euro in de vorm van werkbeurzen aan 116 auteurs van literair proza, poëzie, essay, theater en kinder- en jeugdliteratuur, evenals naar illustratoren van prentenboeken en stripauteurs. Daarnaast ondersteunt het fonds dit jaar 25 vertaalprojecten. Voor het geven van lezingen op scholen en in bibliotheken mogen dit jaar honderden auteurs rekeningen op een bijdrage van het fonds.  Met dit pakket beoogt het fonds de kwaliteit, professionaliteit en diversiteit van de Nederlandstalige letteren en vertalingen te stimuleren.

Een werkbeurs geeft auteurs de mogelijkheid om een gedeelte van het jaar tijd te kopen om ongestoord te kunnen werken aan hun literaire creaties. Het belangrijkste beoordelingscriterium voor de toekenning van zo’n beurs is de literaire kwaliteit van het recente gepubliceerde werk van de auteur. Dit jaar dienden 152 auteurs een aanvraag in. 116 van hen ontvangen een beurs; dat is drie op vier aanvragers. Gemiddeld bedraagt een beurs 8.945 euro.

Bron: persbericht van het Vlaams Fonds voor de Letteren, uitgebracht op 14 mei 2014. Lees hier de volledige berichtgeving van het Fonds over de toekenningen in 2014.

 

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht