CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Vlaamse Radio 1 en 2 vanaf het nieuwe jaar wereldwijd integraal te ontvangen

22/12/2011

Vanaf 1 januari zal de openbare Vlaamse omroep VRT zijn nieuws- en informatiezenders Radio 1 en 2 wereldwijd via de satelliet uitzenden, waardoor de zenders met hun complete programma-aanbod voor luisteraars in het buitenland beschikbaar zijn. Dit is een aanvulling op de publieke satellietzender Het Beste van Vlaanderen en Nederland (BVN) die wereldwijd een selectie van de televisieprogramma’s van de Nederlandse en Vlaamse openbare omroepen beschikbaar maakt.

Tot nu toe konden Vlamingen in het buitenland het nieuws van thuis volgen via de satellietzenders Radio Vlaanderen Info en Radio Vlaanderen. De twee zenders brachten een selectie van de programma’s van Radio 1 en 2. Hiervoor in de plaats komt vanaf 1 januari de complete programmering van de laatstgenoemde zenders via de satelliet.

Naast de ontvangst via satelliet zijn alle radiozenders van de VRT op het internet wereldwijd beschikbaar via streams. Met de verdere uitbereiding van beschikbaarheid in het buitenland wil de VRT haar internationale gezicht versterken.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht