CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Vlaamse muziekfestivals Rock Werchter, I Love Techno en Extrema Outdoor winnen European Festival Award

12/01/2012

Tijdens het Eurosonic Noorderslagfestival in Groningen hebben de organisatoren van de Vlaamse muziekfestivals Rock Werchter, I Love Techno en Extrema Outdoor elk een eigen European Festival Award in ontvangst mogen nemen. Rockfestival Rock Werchter won de prijs voor Best European Line-Up. Dancefestijn I Love Techno mocht de prijs voor Best Indoor Festival ophalen. Tot slot mocht Extrema Outdoor de prijs in ontvangst nemen voor Best New European Festival. De prijzen werden woensdagavond in het Groningse Oosterpoorttheater uitgereikt, tijdens een ceremonie waarin onder andere ook Selah Sue optrad.

Om tot de uitslag te komen zijn de afgelopen maanden zowel festivalbezoekers als experts om hun mening gevraagd. Andere festival die in de prijzen gevallen zijn, zijn het Hongaarse Sziget Festival (Best Major European Festival), en het Britse Glastonbury Festival waarvan de organisator Michael Eavis onderscheiden is met de YOUROPE Lifetime Achievement Award.

De European Festival Awards is een zelfstandig initiatief van Festival Awards Ltd in samenwerking met de Europese federatie voor festivals Yourope, het Eurosonic Noorderslagfestival en de UK Festival Awards and Conference. Het complete lijstje met alle winnaars vindt u op de website van de European Festival Awards.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht