CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Vlaamse genomineerd voor Gouden Penseel

10/06/2011

De Zilveren Penselen, een prestigieuze Nederlandse prijs voor illustratoren, worden dit jaar tegen het reglement in aan drie niet-Nederlanders uitgereikt. De Vlaamse Vanessa Verstappen is een van de winnaars en maakt nu kans op het Gouden Penseel.

Ze werd bekroond voor Armandus de zoveelste, een boek waarvoor Dimitri Leue de tekst schreef. Het boek over een prins combineert motieven uit Doornroosje enSneeuwwitje met figuren die doen denken aan Lewis Carrolls Alice in Wonderland en Paul Biegels De tuinen van Dorr.

De Franse Joëlle Jolivet en de Fransman Blexbolex mochten voor Kleuralles enSeizoenen een Zilveren Penseel in ontvangst nemen.

De drie winnaars zijn op deze manier genomineerd voor het Gouden Penseel dat op 28 september wordt uitgereikt in het Rijksmuseum. De prijs moet volgens het reglement eigenlijk ten deel vallen aan een oorspronkelijk Nederlands werk. Het aanbod van buitenlandse kinderboeken was volgens de jury afgelopen jaar echter zo sterk, dat van die regel wordt afgeweken.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht