CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Vlaamse film sterk vertegenwoordigd op Nederlands Filmfestival

27/09/2012

Meer dan tien Vlaamse titels op het affiche, een Vlaamse avond als afsluiter van het festival en Michaël R. Roskam te gast in het jaarlijkse Binger Screen International Interview: het mag gezegd worden dat de Vlaamse filmwereld dit jaar prominent aanwezig is op het Nederlands Filmfestival, dat van 26 september tot 5 oktober plaatsvindt in Utrecht. Ook Vlaams-Nederlandse coproducties en andere samenwerkingsverbanden staan er dit jaar in de schijnwerpers.

Het Nederlands Filmfestival (NFf) opende 26 september met de Vlaams-Nederlands coproductie Nono, het zigzag kind (regie: Vincent Bal). De film is genomineerd voor een Gouden Kalf, net zoals Lena, een Nederlandse film die door Vlaming Christophe Van Rompaey geregisseerd werd. Naast deze en nog veel meer coproducties, brengt het NFf veel van Vlaamse bodem: Tot altijd van Nic Balthazar, Little Black Spiders van Patrice Toye en Quichote’s Eiland van Didier Volckaert zijn een kleine greep uit de vele titels die de komende dagen in Utrecht getoond zullen worden.

Opvallend is ook de Vlaamse avond binnen het programma van het NFf, die het resultaat is van een geïntensiveerde samenwerking van het NFf met het  Filmfestival Oostende.

Het complete programma van het Nederlands Filmfestival vindt u op de officiële website.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht