CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Vlaamse film RUNDSKOP ook in Nederland een succes

01/06/2011

Sinds de release op 2 februari heeft de film Rundskop van Michaël R. Roskam (scenario en regie) en met Frank Lammers in een van de hoofdrollen in Vlaanderen al meer dan 400.000 bezoekers getrokken. Rundskop is nu ook in Nederland te zien.

Rundskop is een misdaaddrama over boeren en gangsters tegen de achtergrond van de Belgische hormonenmaffia. Het is een film over vriendschap, loyaliteit, verraad en verloren onschuld. Het is ook een film over koeien en verklikkers, over stieren en kopstoten, over schuld en boete, misdaad en straf, en over conflicterende verlangens en de onmogelijkheid van herstel.

Op het International Film Festival Berlijn was Rundskop officieel geselecteerd voor het programmaonderdeel Panorama.

Naast Frank Lammers worden de hoofdrollen vertolkt door Matthias Schoenaerts (Loft, Pulsar), Jeroen Perceval (Dagen zonder Lief), Jeanne Dandoy, Barbara Sarafian (Aanrijding in Moscou), Tibo Vandenborre (Oorlogswinter) en Sam Louwyck (Ex-Drummer).

Michaël R. Roskam (1972) studeerde in 1996 af aan het Sint-Lucas Instituut in Brussel. In 2005 behaalde hij zijn Masterclass Scriptwriting & Development aan het Maurits Binger Film Instituut van Amsterdam (NL). Roskam regisseerde tot nu toe meerdere korte films, waaronder The One Thing to do (2005), Carlo (2004) en Haun (2002), drie korte films die zowel nationaal als internationaal in de prijzen vielen. Hij geeft tevens les aan het Sint-Lucas Instituut in Brussel.

De film is geproduceerd door het jonge onafhankelijke productiehuis Savage Film (B) van Bart Van Langendonck, in coproductie met Waterland Film (NL), Eyeworks (B) en Artémis Productions (B).

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht