CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Vlaamse en Nederlandse kunstenaars bijeen op BlackLamb, alternatieve expositie voor hedendaagse kunst in Mechelen

23/09/2011

Vanavond openen de deuren van de BlackLamb-expositie in de Mechelse Oude Vleeshalle. Twee gevestigde kunstenaars, waaronder BlackLamb-oprichter Bruno Kristo, selecteerden zes verdienstelijke jonge kunstenaars om aan deze expositie bij te dragen. Het resultaat is een verzameling werk dat een overzicht geeft van de laatste ontwikkelingen in hedendaagse kunst, boordevol nieuwe verhalen, visies en technieken. De groep kunstenaars vertegenwoordigt vijf landen, waaronder Nederland en België (Vlaanderen). Zij zijn aanwezig om ter plekke in gesprek te gaan over hun visie en werk met de bezoekers van de tentoonstelling.

Tegen het einde van de expositie wordt het werk te koop aangeboden op een veiling. De opbrengst gaat naar goede doelen. Dit sluit aan bij de opvatting van de BlackLamb-kunstenaars over de rol van kunst, die volgens hen vooral maatschappelijk zou moeten zijn.

De expositie is onderdeel van het totale kunstproject BlackLamb, dat op verschillende manieren probeert een alternatief te bieden aan het traditionele circuit voor hedendaagse kunst. Zo beoogt deze expositie in Mechelen een alternatief te vormen voor de tradionele kunstgalerie.

De expostie loopt tot en met zaterdag 1 oktober en is gratis toegankelijk. Complete informatie vindt u op de website van BlackLamb.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht