CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs in een nieuw kleedje

04/11/2011

In 2012 organiseren de Vlaamse en Nederlandse overheid een nieuwe editie van de journalistenuitwisseling. Tegelijkertijd gaat een volledig nieuw initiatief voor journalisten van start: de onderzoeksbeurs. Beide projecten hebben als doel de contacten tussen en de kennis over Vlaanderen en Nederland bij de Nederlandstalige pers bevorderen. De toewijzing van beide beurzen gebeurt door een onafhankelijke jury.

De journalistenbeurs start in 2012 met een volledig nieuw project: de beurs voor onderzoeksjournalistiek. Journalistieke onderzoeksvoorstellen over een maatschappelijk relevant Vlaams-Nederlands onderwerp komen in aanmerking voor een beurs.

Sinds 2008 vindt jaarlijks de Vlaams-Nederlandse Journalistenuitwisseling plaats. Vlaamse journalisten wonen en werken 2 maanden in Nederland en omgekeerd komen Nederlandse journalisten in Vlaanderen wonen en werken.

De Vlaamse Vertegenwoordiging in Den Haag en de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België willen met beide projecten de kennis over elkaars land en gewoonten vergroten, de journalisten helpen met het uitbouwen van een internationaal netwerk en het wederzijds begrip en respect versterken.

De aanvraagperiode voor zowel de uitwisseling als de onderzoeksbeurs loopt tot 31 januari 2012.

Meer en uitgebreide informatie, voorwaarden en het reglement vind je hier.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht