CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Vlaams – Nederlandse financiering voor film ‘Atomium’

07/07/2011

Het Nederlandse Filmfonds en het Vlaamse Audiovisuele Fonds gaan samen de nieuwe langspeelfilm Atomium financieren. De film zal geregisseerd worden door Norbert ter Hall en is gebaseerd op de roman Fremdkörper van Oscar van den Boogaard.

Atomium wordt een romantische komedie. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de maandelijkse verhuis van het Europees Parlement van Brussel naar Straatsburg, en een week later weer terug.

De 24-jarige rechtenstudent Edurne verhuist vanuit Sitges naar Brussel om stage te lopen bij de EU. Op haar eerste werkdag botst ze met een enorme klap tegen de 40-jarige Duitse Eduard Schiller op. De in de liefde teleurgestelde homoseksuele Eduard is vanuit Berlijn naar Brussel gekomen om een nieuw leven te beginnen. In zijn zoektocht naar geluk heeft hij besloten het roer drastisch om te gooien en op zoek te gaan naar een vrouw. Edurne en Eduard zien in de botsing de aanleiding voor een bijzondere relatie. Alles verandert echter weer wanneer ze de mooie 30-jarige Nederladnse verhuizer Richard ontmoeten. Tussen Eduard en Edurne ontstaat een strijd om de liefde van Richard. De confrontatie met de waarheid brengt ze alle drie een heel verschillend antwoord op dezelfde vraag: Hoe word ik gelukkig?

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht