CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Vlaams-Nederlands Symposium Teksteditie 2011 op 27 oktober te Den Haag

24/10/2011

Op 27 oktober organiseren het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW), het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie (KANTL) en de Koninklijke Bibliotheek (Den Haag) het Vlaams-Nederlands Symposium Teksteditie in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Dit jaar staat het symposium in het teken van de verbeelding van het verleden. Sprekers zijn onder andere de meermalen bekroonde auteurs Annejet van der Zijl en Stefan Brijs.

In dit filmpje geeft medeorganisator prof. dr. Annemarie Kets-Vree van het Huygens Instituut een toelichting op de opzet van het symposium (bron: website Huygens Instituut):

Introductie symposium: ‘Verbeelding!’ from Huygens ING on Vimeo.

“Historicus of letterkundige, onderzoeker, editeur, journalist of auteur: allemaal hebben ze, elk vanuit hun eigen vak, te maken met de overdracht van historische feiten in woord en beeld. Wat kunnen we vanuit die verschillende disciplines doen om het verre of nabije verleden een stem en een gezicht te geven?”, is de toelichting die de organisatoren geven op de inhoud van het symposium.

 

Het programma brengt verschillende invalshoeken met, naast de lezingen van de genoemde twee auteurs, ook lezingen verzorgd door het Louis Paul Boon-Documentatiecentrum, de Vrije Universiteit Amsterdam, het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en de Universiteit Gent.

Het symposium is vrij toegankelijk; de deuren openen om 10.30 uur. Het volledige programma vindt u hier.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht