CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Vlaams acteur Matthias Schoenaerts in Amerikaanse Loft

17/05/2011

In de Amerikaanse remake van Loft zal de Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts te zien zijn. Hij speelt de rol van Filip, de schuinsmarcheerder die hij ook in de oorspronkelijke film vertolkte.

Op vraag van regisseur Erik Van Looy nam Matthias Schoenaerts een auditie op. Van Looy wilde de tape achter de hand hebben voor het geval dat de officiële kandidaat Joel Kinnaman (bekend van The Killing) toch niet beschikbaar zou zijn. Deze laatste zegde af wegens een te drukke agenda en dus lag de weg naar Hollywood voor Matthias open.

Sinds Rundskop krijgt Matthias Schoenaerts veel aanbiedingen in de States, aldus Woestijnvisproducente Hilde De Laere. “Er was op de Amerikaanse markt al iets aan het bewegen rond hem. Het is voor hem ook de ideale eerste stap naar Hollywood. Hij kent Loft, hij kent Erik en hij kent de director of photography Nicolas Karakatsanis, de cameraman van Rundskop.”

Eerder werd bekendgemaakt dat James Marsden (o.a. X-men), Patrick Wilson (o.a. A-team-remake), Eric Stonestreet (o.a. Modern family) en Wentworth Miller (o.a.Prison break) een rol in de film krijgen toebedeeld. Op 6 juni gaan de opnames van start in New Orleans.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht