CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Vincent van Meenen wint jury- én publieksprijs Write Now! 2012

18/06/2012

‘Cowboy’, een verhaal geschreven door Vincent van Meenen heeft de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlandse taalgebied gewonnen. Ook de Metro Publieksprijs sleepte de 22-jarige schrijver in de wacht.

De vakjury beoordeelde maar liefst 1.112 ingezonden verhalen, gedichten, theaterteksten, reisverhalen en songteksten om daaruit 15 finalisten te selecteren. De finalisten namen deel aan een groots finaleweekend waarin zij een aantal intensieve schrijf- en presentatieworkshops volgden, een bezoek brachten aan Poetry International Festival om tot slot bij de prijsuitreiking in Rotterdam aanwezig te zijn.

Write Now! is met voorronden in Nederland, Vlaanderen én Suriname de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren tussen 15 en 24 jaar van het Nederlands taalgebied. De wedstrijd bracht successen aan het licht als Maartje Wortel (met Dit is jouw huis won zij de Anton Wachterprijs 2010), Raoul de Jong (inmiddels auteur van zes boeken bij uitgeverij Augustus en Rothschild & Bach) en Ernest van der Kwast. Voor het eerst in de twaalfjarige geschiedenis van Write Now! worden de teksten van de finalisten direct gepubliceerd. De bundel Ook olifanten moeten door (Graven13) bevat verhalen en gedichten van alle vijftien finalisten van Write Now! 2012. Daarmee maken de jonge talenten een belangrijke eerste stap richting het literair schrijverschap.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht