CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Viering Cultureel Verdrag Vlaanderen-Nederland in Haarlem: ‘Haarlem-Vlaanderenjaar’!

05/03/2015

Het 20 jaar Cultureel Verdrag tussen Vlaanderen en Nederland wordt in Haarlem groots gevierd met het Haarlem-Vlaanderenjaar! Vrijdag 13 maart zal de start van de Haarlemse Lente in het Teylers Museum plaatsvinden. Om 16:00 zal het feest officieel geopend worden door de wethouder van Cultuur van de Gemeente Haarlem en de Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse regering in Nederland.

De opening zal worden begeleid door Ann Demeester, Vlaamse en directeur van De Hallen Haarlem en het Frans Hals Museum, en wordt poëtisch omlijst met voordrachten van de Vlaamse dichter Peter Holvoet-Hanssen.

Na de officiële opening zal het glas worden geheven in de Hallen Haarlem, waarna men diverse exposities en performances bij kan wonen in het thema van de opening van de Haarlemse Lente.

Voorafgaand aan de opening is er vanaf 13:30u een kunstinhoudelijk programma in de vorm van een panelgesprek met Belgisch verzamelaar Wilfried Cooreman en beeldend kunstenaars Erik van Lieshout en Barbara Visser, onder leiding van Frénk van der Linden.

Zie Haarlemmarketing voor meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht