CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Uitreiking Visser – Neerlandiaprijs aan Luc Flamaey

10/10/2011

Afgelopen zondag ontving Luc Flamaey de Visser – Neerlandiaprijs uit handen van de voorzitter van het Algemeen-Nederlands Verbond Paul Van Grembergen. Flamaey ontving de prijs uit waardering voor de productie van de cd-reeks In Flanders’ Fieldsop het speciaal hiervoor door Flamaey opgerichte platenlabel Phaedra.

De oprichting van Phaedra door Flamaey in 1992 en de daarop volgende productie van de reeks In Flanders’ Fields heeft tot doel de muziek van de componisten uit de Lage Landen, en in het bijzonder uit Vlaanderen en Wallonië, voor de vergetelheid te behoeden. De cd-reeks omvat inmiddels opnames van ruim 180 werken van meer dan tachtig Belgische componisten, vertolkt door musici afkomstig uit de Lage Landen.

Het project van Flamaey is niet onopgemerkt gebleven. Naast de prijsuitreiking afgelopen zondag, werd In Flanders’ Fields al bekroond met de Fugaprijs 2011 van de Unie van de Belgische Componisten. Flamaey werkt daarnaast zo nu en dan in coproductie met de Vlaamse klassieke radiozender Klara (VRT), als gevolg waarvan In Flanders’ Fields deels via de internationaal beschikbare satellietzender BVN te beluisteren is.

Meer informatie over Phaedra en In Flanders’ Fields vindt u op de website.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht