CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Uitreiking van de Visser-Neerlandiaprijzen

26/08/2011

Op zaterdag 27 augustus reikt minister-president Kris Peeters tijdens zijn werkbezoek aan Zuid-Afrika de Visser-Neerlandiaprijs uit aan Isabelle de Smul-Brink. De laureaat is oprichtster van Born in Africa, een project dat zorgt voor scholing en vorming van kansarme kinderen in sloppenwijken. Isabelle de Smul mobiliseert veel jongeren in Nederland en Vlaanderen voor de problematiek van deze kinderen en zet hen aan tot daadwerkelijke solidariteit en concrete actie. Door het cultiveren van het Afrikaans in het  project bestaat bovendien een taalband met Nederland en Vlaanderen.

Op zondag 9 oktober wordt tijdens een muzikale middag in de Brakke Grond in Amsterdam de Visser-Neerlandiaprijs uitgereikt aan Luc Famaey voor zijn cd-reeks In Flanders’ fields, met laudatio door taalkundige en muziekkenner Guy Tops. Op het programma staan ook een lezing van Ignace Bossuyt over polyfonie en een pianoconcert door Jozef de Beenhouwer met werken van Vlaamse componisten. De toegang bedraagt 15 euro; voor ANV-leden 12,50 euro. De kaartverkoop start binnenkort.

Op vrijdag 21 oktober wordt de Visser-Neerlandiaprijs uitgereikt aan het online project De Tweede Wereldoorlog in muziek in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. De laudatio wordt uitgesproken door geschiedkundige Hans Blom, voormalig directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD).

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht