CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Tour de Tartuffe door NT Gent en Toneelgroep Amsterdam

06/03/2012

De komende weken zetten de gezelschappen NT Gent en Toneelgroep Amsterdam gezamenlijk Molières Tartuffe (1664) op de planken in een eigentijdse bewerking van de regisseur Dimiter Gotscheff (* 1943). De productie is sinds zaterdag te bewonderen in Gent en toert nog tot en met 2 juni 2012 door Vlaanderen en Nederland.

Gotscheff bracht Tartuffe eerder in samenwerking met het Hamburgse Thalia Theater. In het kader van het huidige Vlaams-Nederlandse samenwerkingsverband van NT Gent en Toneelgroep Amsterdam heeft hij een nieuwe bewerking gemaakt voor het klassieke stuk van Molière, waarbij hij de originele tekst verrijkt heeft met citaten uit de Bijbel en het werk van toneelauteur Heiner Müller. Dit heeft, zo staat te lezen in de omschrijving op de website van Toneelgroep Amsterdam, geleid tot “een scherpe, zwarte satire […] over een tijd waarin weelde en bezitsdrang de opsmuk zijn van een moreel uitgeholde samenleving”.

Informatie over kaartverkoop en de volledige speellijst van Tartuffe is te vinden op onder meer de website van Toneelgroep Amsterdam.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht