CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

The Scene centrale gast op Nekka Nacht

02/05/2011

In het Antwerpse Sportpaleis verzamelden zaterdag weer duizenden liefhebbers van het betere Nederlandstalige lied voor de achttiende editie van Nekka Nacht. Centrale gast was deze keer Thé Lau, de frontman van de Nederlandse band The Scene, die twintig jaar geleden zelf een Nederlandstalige klassieker maakte met het legendarische Blauw. De organisatie van de Nekka Nacht vond dit dan ook een ideaal moment om een eerbetoon te brengen aan de groep.

Thé Lau mocht zelf een aantal muzikale gasten uitnodigen en dat zorgde voor enkele beklijvende momenten met Lange Frans, Katarina Vermeulen, Stef Kamil Carlens, Arbeid Adelt, Eva De Roovere, Clement Peerens Explosition en Jan De Smet.

Voor het nummer “Iedereen is van de wereld” werkte The Scene samen met twee koren: het Nationaal Jeugdkoor en het inburgeringskoor Dinska Bronska dat nieuwe Vlamingen Nederlands leert via liedjes.

Een hoogtepunt waar iedereen naar uitkeek was de Nederlandstalige versie van de dEUS-hit The architect, in duet met Tom Barman. En toen Sarah Bettens Blauw kwam meezingen, ging het dak er helemaal vanaf. Het Nederlandstalige lied is nog altijd springlevend.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht