CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Tentoonstelling ter ere van Yvonne Keuls’ tachtigste verjaardag

19/12/2011

In het  Letterkundig Museum te Den Haag is op 15 december de tentoonstelling 80 Jaar Yvonne Keuls geopend, over het leven en werk van de succesvolle schrijfster naar aanleiding van haar tachtigste verjaardag. Het is een kleine expositie met stukken die anders voor het publiek verborgen zouden zijn gebleven, zoals handschriften, knipsels en persoonlijke documenten zoals jeugdfoto’s en portretten. Tijdens de opening van de tentoonstelling presenteerde uitgeverij Ambo|Anthos het SchrijversprentenboekGedragen op de wind, dat eveneens het leven en werk van Keuls in beeld brengt.

Naast aandacht voor het literaire werk van Keuls omvat de expositie ook een aantal door Keuls gemaakte televisiescenario’s, op basis van onder meer Louis Couperus’Boeken der kleine zielen en S. Vestdijks De koperen tuin. Een ander bijzonder stuk is Keuls’ allereerst publicatie, die zij uitbracht onder haar meisjesnaam Yvonne Bamberg.

Yvonne Keuls raakte voornamelijk bekend bij het brede lezerspubliek met haar romans De moeder van David S.Mevrouw mijn moeder en haar gepubliceerde levensverhaal Madame K. Van Indisch kind tot Haagse dame. Zij won verschillende literaire prijzen, waaronder de Trouw Publieksprijs (1999) en de Floortje Bloem Prijs (1992).

Complete informatie over de expositie en de openingstijden vindt u hier.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht