CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Televisiezender Arte Belgique zet Vlaams-Nederlandse cultuur in de kijker

25/08/2011

Vanaf september start de Franstalige televisiezender Arte Belgique met het uitzenden van een selectie van het Nederlandstalige cultuuraanbod van de Vlaamse publieke omroep VRT. Onder de naam “Vlaamse Kaai” zal het programma fragmenten brengen van onder meer “Cobra TV”, “Goudvis” en andere titels uit het archief van de VRT. De presentatie zal tweetalig verzorgd worden door David Van Reybrouck en Hadja Lahbib. Zij leiden de kijker in op de programma’s aan de hand van achtergrondinformatie. “Vlaamse Kaai” is een samenwerking tussen VRT en de Waalse publieke omroep RTBF, waarvan Arte Belgique een onderdeel is.

Via “Vlaamse Kaai” zal de Nederlandstalige kunst en cultuur ook in het Franstalige deel van België een heuse etalage krijgen. Andersom zal Arte Belgique vanaf september verschillende Franstalige programma voorzien van Nederlandse ondertiteling, om deze toegankelijker te maken voor de Vlaamse kijker.

Arte is een Europese cultuurzender die sinds 2006 in België te ontvangen is. Arte Belgique wordt gesubsidieerd door de Franse en Duitse publieke omroepen.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht