CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Televisieprogramma ‘Geen probleem’ flopt in Nederland en Vlaanderen

05/10/2011

Geen probleem, de nieuwe zesdalige tragikomische televisiereeks van Wim Helsen, Theo Maassen en Stefaan Van Brabandt, mag maar op weinig aandacht rekenen van het  Vlaamse en Nederlandse publiek. De kijkcijfers van de afgelopen weken zijn teleurstellend mager; zowel op de donderdagavond van omroep VPRO op het televisiekanaal Nederland 3, als op de zondagavond van het Belgische Canvas.

De VPRO, producent van de serie, is geschrokken van het slechte resultaat en wijt het onder meer aan de zeer sterke concurrentie.  De eerste drie afleveringen wisten in Nederland ten hoogste 90.000 kijkers te trekken. In Vlaanderen was het niet veel beter. Geen probleem wordt daar uitgezonden op de zondagavond, naast een klapper als Het goddelijke monster (tiendelige dramaserie naar het boek van Tom Lanoye). Voor Geen probleem bleef in Vlaanderen een schamele 1,8 procent aan marktaandeel over.

De VPRO staat inhoudelijk nog steeds geheel achter de serie, zo laat de hoofdredacteur van de omroep Karen de Bok optekenen door dagblad De Telegraaf: “We brengen de serie in elk geval op DVD uit. Want mijn trots voor deze reeks is door de tegenvallende kijkcijfers niet veranderd.” Ook zal de oorzaak van de flop door De Bok geanalyseerd worden, om te achterhalen of herhaling van de serie op een ander kanaal of tijdstip wellicht soelaas biedt.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht