CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

TAZ wint Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten 2013-2014

13/09/2014

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz overhandigde zaterdag de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Podiumkunsten 2013-2014 aan Theater aan Zee (TAZ)

De overhandiging vond plaats tijdens het jaarlijkse Theaterfestival in deSingel in Antwerpen. De jury (bestaande uit De Standaard-recensent Wouter Hillaert (voorzitter), De Morgen-recensent Evelyne Coussens, dansprogrammator CC De Spil Bieke Demeester, podiumprogrammator De Singel Karlien Meganck, voormalig Departemenshoofd Conservatorium Hogeschool Gent Jan Rispens, kunsthistorica Liliane Vandenheede, artistiek leider Nona Bart Vanvoorden en Frederik Beernaert (secretaris)) stelde TAZ voor als laureaat omwille van het antwoord dat TAZ biedt op vele uitdagingen in het podiumkunstenveld: lokale verankering, de zichtbaarheid van Vlaamse creaties, interculturaliteit, nieuwe presentatiemodellen, de instroom van jong talent.

De uitreiking vond plaats in DeSingel, tijdens de slotavond van Het Theaterfestival in Antwerpen. Tijdens die uitreiking hielden onder andere Stefan Perceval (laureaat Jong Theater TAZ#1997) en Wannes Capelle (laureaat Jong Muziek TAZ#2005 en nu bekend als frontman van Het Zesde Metaal) een laudatio voor de winnaar. De TAZ-band onder leiding van Stef Kamil Carlens bracht een muzikale ode aan het Oostendse festival.

Bron en volledig artikel: Knack/Focus

Meer info over de Vlaamse Cultuurprijzen

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht