CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Taalunie Scriptieprijs voor Leidse studente Taalkunde Barbara Snel

16/02/2012

De Taalunie Scriptieprijs 2012 is gisteravond toegekend aan Barbara Snel als kroon op het taalkundig onderzoek naar het woordje ‘toch’ dat zij deed in het kader van haar studie aan de Universiteit Leiden. De Scriptieprijs wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van professoren in taal- en letterkunde en bestond dit jaar uit een geldbedrag van vijftienhonderd euro.

Met de Taalunie Scriptieprijs bekroont de Nederlandse Taalunie jaarlijks de beste afstudeerscriptie over een onderwerp in de Neerlandistiek. Iedere universiteit in Vlaanderen en Nederland mag één kandidaat voordragen. De jury koos dit jaar voor de scriptie van Snel “om haar focus op een concreet doel. De onderzoeksresultaten zijn heel goed bruikbaar voor het onderwijs Nederlands aan buitenlanders.” Daarnaast was de jury onder de indruk van de schrijfvaardigheid van de laureaat. (bron: website www.taalunieversum.org)

Het programma rond de uitreiking van de prijs spreidde zich gisteren uit over de hele dag. Overdag gaven alle genomineerde studenten, afkomstig uit Vlaanderen en Nederland, in het Antwerpse Hof van Liere een toelichting op hun onderzoek. ’s Avonds verhuisde het programma naar de nabijgelegen Permeke Bibliotheek voor een programma met onder meer een improvisatieshow en muziek waarvan de uitreiking aan winnares Barbara Snel onderdeel was.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht