CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Staat van het Boek | 21 maart

14/03/2014

Op vrijdagnamiddag 21 maart 2014 vindt de vierde editie van De Staat van het Boek plaats in het Vlaams Parlement (Brussel). Prominente sprekers geven er hun visie op de punten uit Boeken op Tafel, het memorandum van het boekenvak en de letterensector. Pers is van harte welkom.

Hoe kunnen we de boekhandels ondersteunen, leesbevordering zo breed mogelijk inbedden, de bibliotheek in de toekomst uitbouwen, digitale publicaties beter bewaren – en wat is de rol van de politiek? Hoe gaat het beleid om met de innovatie en digitalisering van het boek? Wat kunnen auteurs verwachten van het beleid? En aandacht voor boeken in de media, hoe zit het daar mee?

Op de vierde editie van De Staat van het Boek buigt de boeken- en letterensector zich over de belangrijkste punten uit het memorandum Boeken op Tafel van het BoekenOverleg. De Staat van het Boek vindt plaats op 21 maart tussen 13 uur en 18 uur in het Vlaams Parlement, Brussel.

Namens het Franse Ministerie van Cultuur licht Nicolas Georges (Direction Générale des Médias et des Industries Culturelles) het boeken- en leesbeleid in Frankrijk toe. Bart Caron (Groen), Jean Jacques De Gucht (Open VLD), Paul Delva (CD&V), Yamila Idrissi (sp.a) en Marius Meremans (N-VA) nemen het memorandum onder de loep.

De Staat van het Boek is hét ontmoetingsmoment voor auteurs, vormgevers, uitgevers, boekverkopers, leesbevorderaars, bibliothecarissen, opiniemakers, beheersvennootschappen, organisatoren van literaire evenementen, politici, beleidsverantwoordelijken en lezers.

Meer info & programma: www.staatvanhetboek.be. Pers kan zich aanmelden via info@staatvanhetboek.be.

Contact
Leen van Dijck
Voorzitter BoekenOverleg
0479 99 22 94

De Staat van het Boek is een initiatief van het BoekenOverleg, het platform van alle relevante spelers uit het waardenetwerk van het boek in Vlaanderen. Het is de belangrijkste gesprekspartner van de Vlaamse Minister van Cultuur als het over de boeken- en letterensector gaat. Het BoekenOverleg streeft naar gemeenschappelijke standpunten en behartigt de gezamenlijke belangen van de sector. Klik hier voor een overzicht van de partners.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht