CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Speciale aandacht voor Vlaanderen in mediabijlage van Het Parool

12/03/2012

Het Nederlandse dagblad Het Parool besteedde dit weekend uitgebreid aandacht aan de successen in het Vlaamse medialand, met artikelen over onder meer bekende Vlamingen (BV’ers, als tegenhanger van BN’ers), het productiehuis Studio 100 van Gert Verhulst en het Vlaamse krantenland. Rode draad door de bijlage is de vraag: Wat doen de Belgen beter?

“Alles wat goed is, komt tegenwoordig uit Vlaanderen”, zo opent het redactionele voorwoord bij de PS-bijlage van zaterdag 10 maart. Volgens de redactie van Het Paroolreden genoeg om de successen uit Vlaanderen eens in de kijker te zetten, met als introductie een overzicht van de 25 kopstukken in de Vlaamse mediawereld. In de bijlage komen bijna alle hoekjes van de mediawereld aan bod, op zoek naar zaken die in Vlaanderen en Nederland verschillen of juist overeenkomen. Er komt genoeg actualiteit aan bod, zoals het recent aangekondigde nieuws van DWDD om een serie opnames te maken over en vanuit Vlaanderen. In het kielzog maakte PowNewsafgelopen vrijdag alvast zo’n uitzending.

De redactie van Het Parool noemt met name de overeenkomsten tussen de Vlaamse en Nederlandse media als iets om in de gaten te houden: “Vooral bij de commerciële televisie wordt er over de landsgrenzen heen gekeken. So you think you can dance is Nederlands én Vlaams. Is dat misschien een voorbode voor wat komen gaat?”

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht