CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Solotentoonstelling Arne Quinze in de Rotterdamse Kunsthal

07/06/2012

De Vlaamse kunstenaar Arne Quinze (1971) exposeert tot 2 september in de Rotterdamse Kunsthal met de tentoonstelling ‘My Secret Garden’, wat zijn Nederlandse debuut betekent. Quinze is in Vlaanderen onder meer bekend door zijn werk The Sequence (2008), een rood-oranje houten installatie bij de entree van het Vlaams Parlement te Brussel. Ook in De Kunsthal zal een houten installatie van zijn hand te zien zijn, samen met een ruimte die Quinze zelf ‘de tempel’ noemt.

De tentoonstelling in de Kunsthal is onderdeel van een dubbelproject: tegelijkertijd wordt de permanente Rock Strangers installatie op Beaufort04 in Oostende geopend en loopt de tentoonstelling Cities like open air museums in de Venetiaanse Gaanderijen langs de Belgische kust. Op de Oostendse Zeedijk staan de bezoekers, via live stream, in directe verbinding met in de Kunsthal. Ze kunnen de bezoekers in Rotterdam live door Quinzes installatie zien lopen.

Arne Quinze woont en werkt in Sint-Martens-Latem. In de jaren tachtig startte hij als graffiti kunstenaar maar een officiële opleiding volgde hij niet. Quinze legt zich toe op het creëren van grote en kleine sculpturen, tekeningen, schilderijen en grootschalige installaties. De kleinere werken, schetsen en tekeningen dienen als studie voor zijn grote installaties.

Meer informatie over de expositie vindt u op de website van De Kunsthal.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht