CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Selah Sue grote winnares van European Border Breaker Awards

12/01/2012

Het Vlaamse jazztalent Selah Sue heeft woensdagavond naast de juryprijs ook de publieksprijs van de European Border Breaker Awards (EBBA’s) 2012 gewonnen. De prijzen werden haar uitgereikt als onderdeel van het Eurosonic Noorderslagfestival in het Nederlandse Groningen.

De EBBA’s zijn een bekroning van jonge debuterende artiesten in het afgelopen jaar grensoverschrijdend succes wisten te behalen. De Awards worden vergeven op basis van verkoopcijfers. Onder de tien winnaars van de Awards waren dit jaar naast Selah Sue ook de Deense Agnes Obel, het Zweedse Swedish House Mafia en de Britse Anna Calvi. Naast de Award was er ook één publieksprijs te vergeven op basis van een peiling onder het publiek. Selah Sue kwam als gelukkige uit de bus en mocht woensdagavond maarliefst twee Awards mee naar huis nemen.

De EBBA’s werden dit jaar voor de negende maal toegekend. Winnaars van vorige edities waren onder andere Stromae (België) en Caro Emerald (Nederland). De prijs, die elk jaar aan tien artiesten uitgereikt wordt, is een initiatief van de Europese Commissie. De prijs heeft tot doel de internationale uitwisseling van artiesten te stimuleren en de muzikale diversiteit binnen Europa in de schijnwerper te zetten. De uitreiking is steeds onderdeel van het Groningse Eurosonic Noorderslagfestival.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht