CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Raoul De Keyser. De dingen die ik zie

28/03/2011

Van 24 maart tot en met 11 juli organiseert het Vlaams Parlement de tentoonstellingRaoul De Keyser. De dingen die ik zie.

Raoul De Keyser is een van de belangrijkste kunstenaars in Vlaanderen. Vanaf de jaren zestig bouwde hij een indrukwekkend oeuvre op en momenteel geniet zijn werk internationale erkenning. Hij kreeg retrospectieve tentoonstellingen in musea in Londen, Porto, Sankt-Gallen, Tilburg, Rochechouart en Bonn.

Voor de samenstelling van de selectie tekent Robert Hoozee, directeur van het Museum voor Schone Kunsten in Gent. De tentoonstelling omvat een uitzonderlijke selectie van werken uit musea en privé-collecties. Ze focust op vijf opeenvolgende fasen in de ontwikkeling van de kunstenaar en belicht de toenemende vrijheid die Raoul De Keyser als schilder en als tekenaar aan de dag legt. Voor dit originele overzicht ontwierpen de architecten Robbrecht en Daem een experimentele museumarchitectuur, die speciaal voor deze tentoonstelling wordt opgesteld in De Loketten in het Vlaams Parlement.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht