CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Prijs voor ongepubliceerde studie van het Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement voor Koen Van Vliet

27/03/2012

Koen van Vliet, die onlangs afstudeerde aan de masteropleiding Kunstbeleid en –management aan de Universiteit Utrecht, heeft gister de prijs voor een ongepubliceerde studie van het Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement in ontvangst mogen nemen. Van Vliet studeerde af op zijn onderzoek naar de motivatie van donateurs die participeren in crowdfunding campagnes, naar aanleiding van de opmars die deze manier van financieren de afgelopen jaren in de culturele sector gemaakt heeft. De jury besloot deze studie te onderscheiden vanwege z’n hoge kwaliteit en actuele waarde. Van Vliet ontving een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro.

De overhandiging van de prijs vond gister plaats tijdens de jaarlijkse studiedag van het Bilsen Fonds te Antwerpen, die dit jaar gewijd was aan het thema ‘Goed bestuur voor cultuur’, waarbij ook de Vlaamse Minister voor Cultuur Joke Schauvliege aanwezig was.

Het Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement is verbonden aan de Universiteit Antwerpen (UA). Het fonds zorgde voor de introductie van moderne marketingopleidingen binnen het academische curriculum en stond mee aan de wieg van het postuniversitair managementonderwijs te Antwerpen. Als resultaat wordt sinds 1999 aan de UA, als enige in Vlaanderen, een academische opleiding cultuurmanagement verzorgd.

Van Vliet is inmiddels actief als zelfstandig adviseur op onder meer het gebied vancrowdfunding voor culturele instellingen. Klik hier om naar zijn website doorverwezen te worden, waar u ook zijn afstudeerstudie over crowdfunding kunt vinden.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht