CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Presentatie Vlaams-Nederlandse dichtbundel ‘Dichter in de Tuin’

11/06/2012

Va 27 juni tot en met 8 juli is de Vlaamse gemeente Lommel in de ban van het jaarlijkse kunstfestival ‘Amoureus’ en in het kader hiervan verschijnt nu alvast een bundeltje met gedichten van tien levende Vlaamse en Nederlandse dichters. Op 1 juli staat ‘s middags een ontmoeting gepland tussen de dichters en hun publiek, met onder meer voordrachten die plaatsvinden in privétuinen. “De dichters zijn door ons uitgekozen om hun speelsheid en hun benaderbaarheid en treden op op plekken waar u hen nooit zou tegenkomen”, zegt organisator en stadsdichteres Marie-Cécile Moerdijk.

De dichters wiens werk opgenomen is in de bundel zijn Jozef Deleu, Paul Demets, Geert de Kockere, Luuk Gruwez, Sylvie Marie en David Troch uit Vlaanderen. De Nederlandse namen zijn Elly de Waard, Ivo de Wijs en Chawwa Wijnberg. De bundel bevat een kleine bloemlezing van hun werk, evenals hun foto’s en biografieën. De bundel is vanaf nu te koop in de stedelijke bibliotheek van Lommel, bij Toerisme Lommel, in het cultuurcentrum De Adelberg en bij verschillende dagbladhandelaars in Lommel. De kostprijs bedraagt 5 euro.

Het festival Amoureus wordt georganiseerd door de Stad Lommel en de Stichting Charlotte van der Seijs. Meer informatie vindt u via de website van het festival.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht