CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Politici en kunstenaars 72 uur onder één dak

27/04/2011

Vanaf zondag zullen 5 politici en 4 kunstenaars 72 uur onder één dak verblijven om te praten over kunst en politiek. Onafgebroken gaan ze met elkaar in discussie met het doel een nieuwe relatie te definiëren tussen kunst en politiek. De locatie is een voor de gelegenheid gefabriceerde leefruimte in het Amsterdamse kunstcentrum W139. Allegories of Good and bad Government heet het project.

Zij laten zich opsluiten: de Amsterdamse PvdA-wethouder Carolien Gehrels, GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters, burgemeester van Bloemendaal Ruud Nederveen (VVD), het Rotterdamse D66-raadslid Selima Belhaj en VVD-wethouder Michiel van Wessem uit Arnhem. Kunstenaars Nicoline van Harskamp, Jeanne van Heeswijk, Hans van Houwelingen en Jonas Staal vergezellen de politici. Dat staat te lezen op dewebsite van tentoonstellingsruimte W139.

Tijdens dit driedaagse project bespreken de deelnemers hun eigen doelen en strategieën, maar ook hun samenwerking met anderen. De discussies vinden plaats aan de hand van bijvoorbeeld een kunstwerk, opiniestuk of nota dat de politici en kunstenaars inbrengen. De gesprekken zijn vertrouwelijk, maar publiek kan op een scherm zien hoe griffiers schriftelijk verslag doen van de discussies. Alleen ’s avonds tussen 20.30 en 23.00 uur kan het publiek een kijkje nemen in de gespreksruimte.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht