CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Pieter Steinz schrijft Boekenweekessay 2015 over waanzin in de wereldliteratuur

23/09/2014

Pieter Steinz schrijft op verzoek van de CPNB het Boekenweekessay 2015. De auteur van de bestseller Made in Europegeeft hierin een rondleiding door het “dolhuis van de wereldliteratuur”.

 

Pieter Steinz

Pieter Steinz

Aan de hand van onder meer de verhalen van Edgar Allan Poe, de toneelstukken van Shakespeare en de romans van Willem Frederik Hermans schrijft hij over gradaties van gekte, de grens tussen gek en normaal, en de aantrekkingskracht van psychiatrische gevallen voor fictieschrijvers. De 80steBoekenweek vindt plaats van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart 2015 en heeft als thema ‘waanzin’, onder het motto: Te gek voor woorden. Het Boekenweekessay is tijdens de Boekenweek voor €2,50 te koop.

Pieter Steinz (Rotterdam, 1963) studeerde geschiedenis en Engels in Amsterdam. Hij werkte meer dan twintig jaar als kunst- en boekenredacteur bij NRC Handelsblad en was sinds 2012 directeur van het Nederlands Letterenfonds tot hij terugtrad wegens ALS.

Bron en volledig artikel: CPNB

Eerder werd al bekend dat het Boekenweekgeschenk 2015 wordt geschreven door de Vlaming Dimitri Verhulst. Alle info op Boekenweek.be

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht