CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Pieter Steinz nieuwe directeur van het Nederlandse Letterenfonds

29/11/2011

Pieter Steinz, huidig Boekenchef van NRC Handelsblad, wordt vanaf 1 maart 2012 de nieuwe directeur bij het Nederlandse Letterenfonds. Hij volgt daarmee Henk Pröpper op, die momenteel al de functie van directeur- uitgever bij de Bezige Bij bekleedt.

Pieter Steinz studeerde zowel Geschiedenis als Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en aan de University of Massachusetts in Amherst, VS. Na enkele jaren aan de faculteit Geschiedenis van de UvA werkzaam te zijn geweest startte hij eind 1989 als redacteur bij NRC Handelsblad. Daar werkte hij onder meer als redacteur van het Cultureel Supplement en als sous-chef Kunst. De laatste zes jaar, als Boekenchef, vervolmaakte hij naar eigen zeggen zijn doel en werd het tijd voor iets nieuws: “Ik wilde altijd voor NRC Handelsblad schrijven over kunst en literatuur en dat heb ik nu allemaal gedaan, de laatste zes jaar als chef Boeken. Eerlijk gezegd keek ik al een tijdje meer naar buiten dan naar binnen. Ik was klaar voor iets anders.”

Steinz is wel blij dat hij vanuit zijn nieuwe job in het literatuurveld actief kan blijven. Door leiding te geven aan het belangrijkste stimuleringsfonds voor Nederlandse schrijvers en vertalers kan hij verder zijn steentje bijdragen aan het promoten van literatuur.

Bij het Letterenfonds zelf is men ook tevreden met zijn komst, af te leiden uit de reactie van Jan Hoekema : “Als voorzitter van het bestuur van het Nederlands Letterenfonds ben ik enorm blij met de komst van Pieter Steinz. Hij is, net als zijn voorganger Henk Pröpper, een man van en uit de letteren die een gezicht en een stem geeft aan de Nederlandse literatuur. Daarnaast kan hij managen en dat zullen we in deze financieel zware tijden hard nodig hebben. Ons gezonde, nieuwe Letterenfonds kan met een krachtige directeur de toekomst aan.”

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht