CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Piet Menu nieuwe directeur van de Brakke Grond

07/11/2011

Per 1 februari 2012 wordt Piet Menu de nieuwe algemeen directeur van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Hij volgt daarmee Leen Laconte op, die het huis acht jaar heeft geleid.

Piet Menu is geen onbekende voor Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en voor Nederland. Hij werkte tussen 2002 en 2008 al bij de Brakke Grond, waarvan vijf jaar als programmeur podiumkunsten. Sinds 2008 is hij artistiek leider van het Huis van Bourgondië en Festival CEMENT in Maastricht.

Exact vier jaar heeft Piet Menu het artistiek beleid van het Huis van Bourgondië bepaald. Hij realiseerde een serieuze groei: meer bezoekers, meer speelbeurten en een grotere, zelfs internationale uitstraling. Hij maakte naam met de ontwikkeling van makers als Ilay den Boer, Sadettin Kirmizyüz en FC Bergman.

Voor hem voelt het in de Brakke Grond en in Amsterdam als thuiskomen.
Piet Menu: ‘De missie van de Brakke Grond is in mijn werk bij het Huis van Bourgondië altijd blijven doorzinderen. Door samenwerking worden projecten niet alleen groter, maar ook rijker. Vlaanderen en Nederland zijn daarvoor een ideale voedingsbodem. Het is mijn doel om het draagvlak voor de Brakke Grond verder te vergroten en de betrokkenheid van het Vlaamse en Nederlandse politieke en artistieke veld te verhogen, nog meer dan nu al het geval is. Hiervoor is het van belang de dialoog aan te gaan, verbindingen te leggen en meer dan ooit de samenwerking op te zoeken. Daar ga ik voor: in volle openheid en met veel goesting.’

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht