CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Organisatie viering Vlaanderen – Nederland 2015 van start

Viering Vlaanderen - Nederland 2015
16/06/2014

In 2015 vieren Vlaanderen en Nederland het twintigjarig bestaan van het Cultureel Verdrag. Coördinatoren van de organisatie van de viering zijn Vlaams-Nederlands Huis deBuren en DutchCulture. Op 23 en 25 juni organiseren zij informatiebijeenkomsten over de viering, waarmee de organisatie nu echt uit de startblokken gaat. Tijdens de informatiebijeenkomsten zullen Dorian van der Brempt (deBuren) en Cees de Graaff (DutchCulture) de uitgangspunten van de viering toelichten. Ook lanceren zij een oproep voor plannen en initiatieven vanuit de brede culturele sector, die bedacht en uitgevoerd kunnen worden als onderdeel van de culturele viering, eventueel met ondersteuning vanuit het matchingsfonds.

Advies van CVN als achtergrond

In september 2013 bracht CVN beleidsadvies uit over de opzet van de viering, als enthousiasmerende campagne met uitstraling naar alle bewoners van Vlaanderen en Nederland. Daarnaast is de viering een visitekaartje richting Derde Landen. Het is voornamelijk een initiatief dat bloeit en groeit in het brede culturele veld.

CVN formuleert in het advies aanbevelingen om culturele instellingen te verleiden hun programmering op de viering aan te passen. Naast het voorzien van overkoepelende marketing, richten de aanbevelingen zich op budget-neutrale acties die publieke, gesubsidieerde en private partners mobiliseren. De Vlaamse en Nederlandse overheden nemen belangrijke delen van de aanbevelingen over.

Meer informatie over de viering

Bent u op zoek naar meer informatie over de viering? U kunt zich inschrijven voor de informatiebijeenkomst op 23 juni in Brussel en / of op 25 juni in Amsterdam.

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht