CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Oproep inzendingen voor debuutprijs poëzie ‘Het Liegend Konijn’

11/05/2012

Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en de redactie van tijdschrift voor hedendaagse Nederlandstalige poezie Het Liegend Konijn reiken in 2013 voor de vierde maal de Debuutprijs Het Liegend Konijn uit. Uitgevers en auteurs van dichtbundels kunnen vanaf nu hun werken in zesvoud toesturen, indien deze sinds 1 mei 2011 of vòòr 1 mei 2013 verschijnen.

De prijs is een tweejaarlijkse en draagt de naam van het enige tijdschrift in ons taalgebied dat uitsluitend ‘uit het nest geroofde’, nieuwe Nederlandstalige poëzie publiceert. Met deze prijs wil deBuren bijdragen aan de verspreiding en de promotie van de Nederlandstalige poëzie in Europa en de culturele samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland versterken.

De winnaar mag een geldbedrag van 2.500 mee naar huis nemen. Daarnaast krijgt hij of zij de publicatie van een reeks nieuwe gedichten in Het Liegend Konijn, een literaire avond waarin het werk van de laureaat centraal staat en ook vertalingen van de bundel in het Frans, het Duits en het Engels. Eén gedicht uit de bundel wordt bovendien vertaald in alle 23 officiële talen van de Europese Unie en door deBuren in een bundel gepubliceerd.

Uitgevers en auteurs kunnen de bundel(s) in zesvoud insturen tot uiterlijk 8 mei 2013 naar Debuutprijs Het Liegend Konijn, p.a. Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Leopoldstraat 6, B – 1000 Brussel (België). Het reglement van de debuutprijs is te vinden via deze link. Voor verdere informatie raadpleegt u de website van deBuren of neemt u contact op met Ann Venneman (ann.venneman[at]deburen.eu) of Sarah Faict (sarah[at]deburen.eu).

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht