CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Oproep aan Vlaamse musea in verband met de Nederlandse Maand van de Geschiedenis

03/05/2013

Onderstaande oproep verschijnt in de voorjaarsnieuwsbrief van Icom-Vlaanderen, de vereniging van musea en museummedewerkers die zich tot doel stelt een kennisknooppunt te zijn waarin nieuwe informatie en kennis over het vakgebied wordt doorgegeven.

In het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in de periode 2014 – 2018, werkt de Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen – Nederland op vraag van de overheden momenteel aan een beleidsadvies voor gemeenschappelijke Vlaams-Nederlandse activiteiten, met de vredesgedachte als invalshoek. 
Hierbij nodigt CVN Vlaamse culturele instellingen uit om aan te sluiten bij deNederlandse Maand van de Geschiedenis, waardoor dit in het kader van 100 jaar de Groote Oorlog tot een gezamenlijk initiatief kan uitgroeien. Organiseert u activiteiten die verband houden met WOI (tentoonstellingen, workshops, atelierbezoeken of andere outreach-activiteiten), en die in een gezamenlijk Vlaams-Nederlands programma kunnen worden opgenomen? Gelieve dan contact op te nemen met CVN via commissie@cvn.be.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht