CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Nominaties Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011 bekend

18/04/2011

Juryvoorzitter Ronald Giphart maakte vandaag de nominaties bekend van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011, een Nederlands-Vlaamse prijs voor het beste literaire jongerenboek van 2010. De jury bekroont zowel een Nederlandstalige als een vertaalde roman. Ze beoordeelde in totaal meer dan 110 ingezonden titels.

In de categorie Nederlandstalig zijn genomineerd: Vogels die vlees eten van Thijs de Boer, De hemel van Heivsj van Benny Lindelauf en Spiegeljongen van Floortje Zwigtman. De genomineerden voor het beste vertaalde boek zijn Ik lieg maar één keer van Judy Blundell, vertaald door Aimée Warmerdam, Ik ben de sterkste van Christian Frascella, vertaald door Henrieke Herber en Luke en Jon van Robert Williams, vertaald door Auke Leistra.

Naast de juryprijs wordt ook een publieksprijs toegekend. Jongeren kunnen nog tot zaterdag 30 april stemmen op hun favoriete boek van de longlist of op een eigen favoriet. Stemmen kan via cjp.nl en cjp.be.

De winnaars worden bekendgemaakt op dinsdagmiddag 17 mei tijdens een feestelijke prijsuitreiking. Per winnaar is een prijzengeld van 15.000 euro beschikbaar. De buitenlandse auteur deelt zijn bekroning met de vertaler van zijn boek.

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs is een gezamenlijk initiatief van Stichting Lezen Nederland en Stichting Lezen Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds, CJP Nederland en CJP Vlaanderen en Boek.be, en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie.

Meer informatie is te vinden op www.jongerenliteratuurprijs.org.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht