CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Nominaties De Inktaap 2012 bekend

24/06/2011

De Vlaamse auteurs Yves Petry en David Van Reybrouck en de Nederlandse Margriet de Moor zijn genomineerd voor De Inktaap 2012, de literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied.

De genomineerden voor De Inktaap zijn traditioneel de winnaars van de drie belangrijkste boekenprijzen van het Nederlandse taalgebied: De Gouden Uil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. Daardoor zijn De maagd Marino van Yves Petry, die de Libris Literatuur Prijs 2011 won, en Congo: een geschiedenis van David Van Reybrouck, de winnaar AKO Literatuurprijs 2010, automatisch genomineerd.

De Gouden Uil werd dit jaar niet uitgereikt en dus moest de organisatie op zoek naar een derde genomineerde. Dat werd Margriet de Moor met De schilder en het meisje, een boek dat zowel op de Tiplijst van de AKO Literatuurprijs 2010 staat als op de Longlist van de Libris Literatuurprijs 2011.

Zo’n tweeduizend 16- tot 18-jarigen zullen de genomineerde boeken beoordelen. Op 12 maart 2012 wordt De Inktaap voor de elfde keer uitgereikt in Rotterdam. De Gouden Uil wordt volgend jaar opgevolgd door de Gouden Boekenuil. De winnaar daarvan zal opnieuw automatisch genomineerd zijn voor De Inktaap.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht