CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Nieuwste aflevering tijdschrift ‘Ons Erfdeel’ verschenen

31/08/2012

Sinds enkele dagen is de derde aflevering van dit jaar van het Vlaams-Nederlandse tijdschrift Ons Erfdeel  beschikbaar. Blikvanger is een discussie tussen enerzijds Thierry Baudet, leverancier van scherpe kritiek op de Europese Unie en auteur van onder meer Aanval op de natiestaat en anderzijds Luuk van Middelaar, speech writer en rechterhand van de president van de EU Herman Van Rompuy en auteur van De passage naar Europa. In het artikel is terug te lezen hoe de twee denkers elkaar met harde argumenten te lijf gaan.

Naast het hoofdartikel met Baudet en Van Middelaar, brengt Ons Erfdeel de vertrouwde portie cultuur uit de Lage Landen. In de rubriek Kunsten leest u onder meer artikelen over het Vlaamse levenslied van Guido Belcanto en het Nederlandse theatergezelschap De Warme Winkel. Op het gebied van literatuur brengt Ons Erfdeel dit keer 23 recensies, onder meer over romans van Gerard Koolschijn, Stephan Enter, Atte Jongstra, Christophe Van Gerrewey, Jeroen van Rooij, Jan Siebelink, Miquel Bulnes, Philip Huff en Ted van Lieshout.

Ons Erfdeel doet u een artikel cadeau dat u kosteloos online in zijn volledige vorm kunt lezen. Het is “Geef de leraren hun vak terug”, waarin emeritus professor filosofie Herman De Dijn zijn zorgen uitspreekt over de toenemende invloed van het marktdenken in het onderwijs. Het artikel vindt u hier.

Meer informatie over de de nieuwste aflevering van Ons Erfdeel leest u via deze link. Daarnaast kunt u de aflevering bestellen door een mailtje te sturen naaronserfdeel[at]onserfdeel.be.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht