CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Nieuwe algemeen bestuurders NVAO bekend

Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie
05/12/2012

Bruno Bruins, Jasper Tuytel en Lieteke van Vucht Tijssen treden toe tot het Algemeen Bestuur van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie, de organisatie die onafhankelijk oordeelt over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Vlaanderen en Nederland. De drie nieuwe bestuursleden gelden als rotten in het vak; met brede ervaring in de wereld van bestuur en onderwijs.

Bruno Bruins is de huidige voorzitter van de Raad van Bestuur van het UWV. Voorheen was hij wethouder en locoburgemeester te Den Haag voor de VVD. Aansluitend volgde hij Mark Rutte vanaf juli 2006 voor een half jaar op als Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het Kabinet Balkenende III.

Jasper Tuytel is doorgewinterd in de wereld van het Nederlandse hoger beroepsonderwijs. Hij was de laatste vijftien jaar voorzitter van het College van Bestuur van de voor zijn komst noodlijdende Hogeschool Rotterdam. Daarnaast was hij acht jaar lang bestuurslid van de HBO-Raad, de belangen- en werkgeversvereniging van de Nederlandse hogescholen, waar hij zich onder meer bezighield met het onderwerp kwaliteitszorg.

Lieteke van Vucht Tijssen is verbonden aan het Amsterdamse managementadviesbureau Boer & Croon. Zij vervulde interim functies als lid van het college van bestuur van diverse hogescholen, waaronder als crisisbestuurder bij InHolland nadat daar grootschalig wanbeleid aan het licht gekomen was. Op dit moment is zij als interimbestuurder betrokken bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarnaast is zij onder andere voorzitter van de Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren van de Taalunie. Van 1991-2000 was zij lid van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. Daarnaast was zij plaatsvervangend voorzitter van de Onderwijsraad en voorzitter van de Nationale UNESCO Commissie.

Meer informatie is te vinden op de website van de NVAO.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht