CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Nederlandse remake van ‘Hasta la Vista’

13/12/2011

De film ‘Hasta la vista’ van de Vlaamse regisseur Geoffrey Enthoven krijgt binnenkort een Nederlandse tegenhanger.  Het Amsterdamse productiehuis Bos Bros heeft de rechten gekocht. Wie de regie van de Nederlandse versie op zich zal nemen en welke acteurs de rollen zullen vertolken, is evenwel nog niet bekend.

Nederland is niet het eerste land dat het universele verhaal over drie gehandicapte jongens die op seksreis gaan naar Spanje weet te smaken. Voordien werd de prent al verkocht aan onder meer Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje en Brazilië. Dat aantal kan mogelijk nog oplopen, want verwacht wordt dat na de voorstelling op de European Film Market op het filmfestival van Berlijn in februari volgend jaar nog een aantal belangrijke buitenlandse distributeurs zullen toehappen.

In België zelf heeft de film al meer dan 225.000 mensen naar de bioscoop gelokt. En het blijft niet bij commercieel succes alleen: In totaal viel Van Enthoven al 13 keer in de prijzen en afgelopen weekend nog mocht hij de publieksprijs op de 24steRencontres Cinématographiques in Cannes aan zijn conto toevoegen.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht